Visie

Visie op ontwerpen

Intrigerend en fascinerend
Ik ben gefascineerd door het contrast tussen weelderig groen en strakke lijnen. Zo kan ik genieten van een goed uitgegroeide solitaire boom tegen een strakke architectonische gevel. Die ene boom met zijn verticale lijn en zachte kroon speelt met de harde horizontale lijnen van het gebouw. In dit spannende minimalisme hebben de vormen elkaar nodig en versterken elkaars uitstraling. 
Zo ben ik ervan overtuigd dat een natuurlijke border met veel grassen en kleinere groepen planten, niet zonder het tegenwicht van de heldere vorm kan. Vorm gecreëerd door harde materialen, sommige beplantingselementen en lijnen. Andersom geldt ook: de harde lijnen van muren worden verzacht door beplanting.

Eenheid
Ik geloof niet in een veelheid van vormen, lijnen en functies, maar kies een thema dat ontwerp, beplanting en materialen consequent bepaalt. Dat creëert eenheid en rust in een tuin met een veelal optisch groter lijkende ruimte als extra verdienste.

Rust en ontspanning
Dit is wat ik met mijn ontwerpen en beplantingen wil bereiken: een groene of kleurrijke plek rond je huis waar je jezelf kunt terugvinden na de drukte van de dag. Waar je kunt lezen, kletsen met vrienden, buiten eten met je gezin, feest kunt vieren of zomaar mijmeren.
Dat te bereiken daagt mijn creativiteit als ontwerper uit en ik neem de opdrachtgever daarin mee.

Creatief én praktisch
In mijn werk is elk ontwerp en elke beplanting gestoeld op creativiteit, kennis, inzicht en ambacht. De compositie van lijnen, vormen en beplanting moet op een vanzelfsprekende manier in evenwicht zijn zonder saai te worden. Een tuin moet harmonisch passen in de omgeving, soms uitdagen, een eenheid vormen en liefst een thema hebben.
Om iets dergelijks te maken zoek ik naar logica en vanzelfsprekendheid. Als dit bereikt is, heeft elke lijn een functie, is niets overbodig en draagt alles bij aan het gevoel, de sfeer die overgebracht moet worden.
De tuin moet uitnodigen om te beleven; spelend licht door het bladerdak van een boom, een vlinder, de beweging van grassen…….Maar mag ook uitnodigen tot spelen, feesten en samen eten. Daarvoor is een pragmatische blik nodig die ook praktische zaken een plaats in het geheel geeft.

De ontwerper en opdrachtgever
De tuin moet bij het huis én bij u passen. Ik begrijp heel goed dat u, als opdrachtgever, naast een goed tuinontwerp en beplantingsplan, ook duidelijkheid, transparantie en een goede service verwacht. En dat is niet meer dan terecht.