Kleine zonnige achtertuin

Kleine zonnige achtertuin

Het was voor de bewoners niet helemaal duidelijk waarom de oude tuin niet voldeed. Na een uitgebreid gesprek werd helder dat ze één deel van de tuin eigenlijk helemaal niet gebruikten. In de loop der jaren was de eenheid uit de tuin verdwenen en een verzameling van losse elementen geworden. De beplanting had zijn uitstraling verloren. Omdat beide opdrachtgevers wel heel erg van tuinen en buiten-zijn genieten, hebben we nieuwe plannen gemaakt.

De rondgelegde bestrating is, waar mogelijk, gehandhaafd. Al het overbodige in de tuin is weggehaald en er is meer ritme en intimiteit aangebracht. Een terrasje bestaande uit een ruime, op maat gemaakte bank in de hoek van de tuin die eerder niet gebruikt werd, is een welkome aanvulling. Je kunt erop zitten en liggen, kortom heerlijk op luieren. Als de druif straks de nieuwe RVS pergola helemaal begroeid heeft, ontstaat hier een heerlijk schaduwplekje. Na een zonnige dag kun je bovendien tegen de  warme muur nog lang buiten zitten.
De nieuwe beplanting in stevig paars, roze en lime-groen geeft de tuin een spetterende en intens vrolijke uitstraling. Kersen op de taart zijn de kleuren van de kussens op de bank die de kleuren van de beplanting herhalen.

kleine zonnige achtertuin-locatie Cuijk-oppervlakte ca. 100m²-ontwerp 2014-fotografie Jeanne van Rijs-aanleg Haentjes Tuinen en Meer