Herhaalde hoeken

Deze aanvankelijk, saaie tuin is in 2017 omgetoverd tot een weelderig begroeide plek met vijver, borders en terrassen. De vorm van het perceel en van het silhouet van de achtergevel gaf aanleiding tot een ontwerp met een hoek die consequent herhaald wordt. De tuin lijkt er groter door. 

Grindpaadjes maken een wandeling mogelijk waardoor je goed kunt kijken hoe alles groeit en wat er in en rond de vijver te zien is. Het onderhoud van de beplanting is er erg gemakkelijk door; je kunt overal handig bij. Het fijne grind is in een honingraatraster gelegd waardoor het heel gemakkelijk loopt. 

Op verschillende plaatsen zijn zitplekjes gecreëerd zodat er altijd een plaats in de zon of juist in de schaduw te vinden is. Centrale plaats in de tuin is de, ter plaatse op maat gemaakte, betonnen tafel. In een ronde opening is een Acer triflorum geplaatst die, als hij groter is, heerlijk schaduw zal gaan geven. De bewoners hadden nooit gedacht dat het overdekte terras, in de punt van de tuin, een plaats zou zijn waar ze zoveel tijd zouden doorbrengen!

achtertuin Gennep-opp. ca.240m2-ontwerp 2016-fotografie Jeanne van Rijs-aanleg Haentjes Tuinen en Meer