Planten Combineren

In de winter ook genieten van je tuin 3
03/03/2019
Workshop Planten combineren op Gardenista
14/04/2019

Planten Combineren 

Half april verschijnt bij Forte Groen Planten combineren – ontwerp zelf prachtige borders, een nieuwe boek dat Modeste Herwig en ik samen geschreven hebben. We zijn beide ontwerpers met een grote voorliefde voor kleurrijke borders. We hebben onze laatste inzichten, ervaringen en opvattingen over het ontwerpen van borders in dit boek samengebracht.

Inspirerende plantencombinaties, gerangschikt per seizoen, nodigen uit om zelf de mooiste borders te maken. Daarnaast komen alle basisprincipes in het boek aan bod: hoe maak je een beplantingsplan, welke grond is geschikt voor welke planten, welke verzorging hebben de planten nodig, kortom: hoe kies je voor elke plek de beste plant om het hele jaar rond van een prachtige border te genieten?
Uiteraard biedt het boek een grote hoeveelheid prachtige tuinfoto’s, waarop de auteurs al die mogelijkheden met planten, kleurcombinaties en borders tonen.

Planten combineren is een handboek dat bestaat uit een inleidend deel waarin je uitgebreide informatie krijgt over het ontwerpen van een beplanting. Deel twee laat diverse inspirerende combinaties op kleur zien. In het derde deel worden zo’n 500 planten afgebeeld en beschreven, gerangschikt op standplaats en kleur. Het laatste deel is heel praktisch en beschrijft aanleg en onderhoud van borders.

 

Planten combineren
Modeste Herwig & Jeanne van Rijs
Uitgeverij Forte, Baarn
Verschijnt: medio april 20-19
Prijs: € 29,99
Aantal pagina’s: 192
ISBN: 9789462502154
(uiteraard kan het boek ook rechtstreeks, gesigneerd en met een persoonlijke opdracht naar u verstuurd worden. U betaalt dan wel de verzendkosten. Graag bestellen via info@oxalis-tuinontwerpen.nl)

 

 

De volgende blog, over ‘de juiste plant op de juiste plek’, een onderwerp uit het boek, verschijnt eind april  2019

 

© Oxalis tuinontwerpen 30 maart 2019

Delen wordt gewaardeerd!