Klein maar Fijn achtertuin

Klein maar fijn; tuin van 40m²

Hoe maak je van een eerder compleet betegelde en verwaarloosde kleine achtertuin een aantrekkelijke buitenplek?

De 40m² L-vormige achtertuin in Boxmeer is ingericht als groot terras. Het groter laten lijken van deze achtertuin vormde één van de hoofddoelen bij het maken van het ontwerp. De waterbak in de eerst ‘dode’ hoek van de tuin trekt de aandacht als het ware de hoek om, richting de houten bank onder de RVS pergola. Deze is begroeid met een lekker ruikende blauwe regen en zorgt ervoor dat gevels van buurhuizen minder opvallen. Er is veel aandacht voor zowel kleur als sfeer. Omdat de tuin zo klein is, werd alles met extra oog voor detail aangelegd.

Alle mogelijkheden zijn gebruikt om, naast voldoende leefruimte, een romantische beplanting van langbloeiende klim- en stamrozen, Clematissen en blauwe regen te realiseren. Een ruime aanplant van voorjaarsbloeiende bloembollen en sieruien tussen de vaste planten, gecombineerd met wintergroene elementen, zorgt voor een jaarrond mooie tuin. De opdrachtgeefster houdt van sfeer en mooie planten en verzorgt haar tuin heel erg goed waardoor hij intussen na jaren nog altijd mooi oogt. Ze is er nog net zo blij mee als jaren geleden toen de tuin pas aangelegd was!

Gepubliceerd in

Bloem en Plant Tuinontwerp Special voorjaar 2014

 

klein maar fijn achtertuin/locatie Boxmeer/oppervlak ca 40 m²/ontwerp 2011/fotografie Jeanne van Rijs/aanleg Haentjes Tuinen en Meer